måndag 22 juli 2013

Sterbhus

Idag så finns det många olika service till privatpersoner och företag, och vissa görs mer dagligen och vissa upplever vi bara några gånger under vår livstid. Så är det med sterbhus och tur är väl det, eftersom det händer oss bara under tuffa tider då någon som ligger oss nära går bort. Ett sterbhus är ett dödsbo helt enkelt som blir när någon dör. Eftersom personen har tillgångar och utgifter så får man hjälp med sterbhus, men det är de närmste som är ansvariga för allt vad som händer. Ett sterbhus är också ansvarigt för de kostnaderna som dyker upp under gången och det kan vara många olika som alla skall tänka på.

Ett av de vanligaste problemen när ett sterbhus uppkommer är alla sopor och tillgångar som skall rensas ut, säljas etc. men det finns det många företag som hjälper till med enkelt och till ett bra pris så ni kan ta hand om allt det andra som innefattar ett sterbhus eller som det också heter, dödsbo. Många specialiserar sig på sterbhus och när det också i vissa fall inte finns några tillgångar så auktionseras allt som finns i hemmet eller så går det till välgörenhet. Det kan vara saker som möbler och andra saker som de efterlevande inte vill ha, och man bestämmer sig för att ge bort sakerna istället. Vid rensning av sterbhus så sker detta automatiskt då firman väljer själv vad de skall göra med sakerna. Det finns även de företag som köper sterbhus och finns det saker av intresse hos dödsboet som inte några av de efterlevande vill ha, så kan man också sälja det. Det kan vara allt från himmel och jord.

Vid större saker som sommarstuga, villa och andra saker så är det mer invecklat men det finns även hjälpa att få med detta. Alltid så är det en advokat med i spelet som ser till att allt går rätt till i sterbhus. Finns det även ett testamente så skall även det läsas upp till de behöriga och så klart vara giltigt, men får inte bryta mot lagen vid sterbhus.  Så istället för att ni själva tar hand om tömning av sterbhus, kontakta ett proffs istället som fixar sakerna till er. Så vi ni även mer tid över till sorgen och göra de andra viktiga sakerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.